top of page

EEN VROLIJKE SINTERKLAASZOEKTOCHT,

OOK IN UW GEMEENTE?

Sinterklaas is met voorsprong het mooiste kinderfeest in ons land. Een traditie die sinds jaar en dag deel uitmaakt van ons cultureel erfgoed. Een traditie die we groots moeten
vieren. Wilt u er dit jaar of volgend jaar eens iets speciaals van maken? Een onvergetelijke belevenis voor alle kinderen in uw stad, gemeente of bibliotheek? Doe dan mee aan de grote Sinterklaaszoektocht. 

 

Kathleen Amant, auteur en illustrator van een paar honderd prentenboeken voor peuters en kleuters en bekend bij zowat elke jonge ouder en kleuterleerkracht met haar boeken van Anna en Heksje Mimi, bedacht en ontwierp deze unieke zoektocht. 

 

Nieuwsgierig? 

Bekijk de reportage op TV-Oost over de Pietenzoektocht in Aalst.

 

https://www.tvoost.be/nieuws/kinderen-gaan-op-zoek-naar-pieten-in-sint-maartenzoektocht-in-aalst-107207

 

Wat mag u verwachten van deze zoektocht?

 

De zoektocht is gebaseerd op het prentenboek ‘Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka’. Dat vertelt het verhaal van Sinterklaas die zijn Pieten kwijt raakt. De kinderen krijgen de opdracht om de Sint te helpen zijn ondeugende Pieten terug te vinden. Die vinden ze in de etalages van winkels of panden in het centrum van uw gemeente.

 

Vooraleer de kinderen kunnen beginnen zoeken, krijgen ze een startpakket. Daarin zit alles wat ze nodig hebben voor de zoektocht: een Pietenmuts, een button van Hulppiet, een sticker van Team Zoekpiet om op hun jas te kleven en een Pietenpaspoort, waarin ze elke Piet die ze terugvinden kunnen aanvinken met het speciale hulppietenpotlood.
Wie vindt alle ondeugende Pieten terug?

 

Al die vrolijk gemutste Hulppieten dompelen uw stad of gemeente onder in sinterklaassfeer. Want hoe leuk is het om zoveel kleine Pietjes te zien rondhuppelen in de straten.

 

Deze zoektocht kan u als stad, gemeente of bibliotheek aankopen als totaalpakket. U hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden, afhankelijk van uw budget. Vraag de informatiefolder met de exacte prijzen aan via email: kathleen.amant@sinterklaaszoektocht.be

IMG_2801.JPG
IMG_3796.jpg
Standaardpakket
bottom of page